Cankar v stripu

Cankar v stripu z brezplačno dostavo! 

Cankar v stripu je osrednji knjižni poklon našemu največjemu pisatelju v »Cankarjevem letu 2018«, ko smo obeležili 100 let smrti Ivana Cankarja.

Je odlično darilo za starejše osnovnošolce in srednješolce. Zabava ob branju zagotovljena!

ena in ena

Knjige zbirke CANKAR V STRIPU so ustvarili vrhunski avtorji in vrhunski ilustratorji: 
– Andrej Rozman Roza in Damijan Stepančič sta premlevala Hlapce in ustvarila strip: Hlapci – ko angeli omagajo.
– Boštjan Gorenc Pižama in Tanja Komadina sta pretresala Moje življenje ter spisala in izrisala Moj lajf.
– Žiga X Gombač in Igor Šinkovec sta pravičniško premišljevala Hlapca Jerneja in njegovo pravico in ustvarila stripovsko basen Hlapec Jernej in pasja pravica.

Obletnica je priložnost, da poskusimo današnjemu bralcu na sodoben, komunikativen in dinamičen način približati Cankarjevo delo. Prepričani smo, da je še danes presenetljivo aktualno in navdihujoče tudi za sedanje generacije.

Zakaj strip? Ker je strip medij, ki dopušča veliko svobode pri interpretiranju in umeščanju nekega dela v širše kontekste: zgodovinske, kulturne, politične. In ker je strip prav tako subverzivna forma, kot je bilo pred več kot sto leti subverzivno Cankarjevo ustvarjanje. Komunikativnost, aktualnost in povezovanje besede in podobe bodo bralce pritegnili k branju in premisleku močnih Cankarjevih sporočil.

Celotna ekipa projekta Cankar v stripu je od predsednika države, Boruta Pahorja prejela tudi Jabolko navdiha.

jabolko

Projekt Cankar v stripu pa je zaživel tudi na priljubljenih družbenih omrežjih, ki jih mladi uporabljajo. Objave si lahko ogledate na spodnjih povezavah:
INSTAGRAM
FACEBOOK

 

Cena kompleta treh stripov je 29.90€ 24€, podarimo vam pa tudi brezplačno dostavo.