Pod svobodnim soncem

NOVO IN NAVDIHUJOČE: Pod svobodnim soncem – STRIP

Prednaročila sprejemamo do 20. oktobra.

 

Zadnje dni oktobra prihaja na knjižne police nov monumentalen strip, brez dvoma največji slovenski zgodovinski ep in najbolj priljubljena slovenska knjiga vseh časov v posebni izdaji: Pod svobodnim soncem – strip.

 

Finžgarjevo besedilo je senzibilno in dramaturško dinamično priredil Goran Vojnović, epske ilustracije je ustvaril Damijan Stepančič, spremno besedilo je prispeval prof. dr. Janez Bogataj, ki mu je bil Finžgar stari stric. Nastal je obsežen, pretresljiv in navdihujoč roman v stripu, ki na kar stopetdesetih straneh pripoveduje zgodbo o tem, kako so naši predniki iskali in si izborili prostor pod svobodnim soncem.

 

Zgodba, ki je tako globoko vpisana v zavest in identiteto Slovencev, je neverjetno aktualna še danes, v času iskanja novih družbenih vezi in soodvisnosti. Še danes nas spodbuja k premisleku in še danes navdihuje. Zato Pod svobodnim soncem – strip, tako kot v času od prve knjižne izdaje leta 1912, krepi ponos in zavest o pripadnosti narodu. Pod svobodnim soncem je strip, ikona, knjiga in zgodba, ki bralca zaznamuje in povzdigne!

 

Irena je rodila sedem dečkov, vrlih sokolov, Iztokov duh pa je rodil tisoče, ki so se vojskovali z Bizantinci, prehodili Ilirijo, dospeli v Helado do Epafroditovega groba in potrkali na vrata samega Bizanca. Huni so iskali pri njih zavetja in gostoljubja, obrski kakan je odpovedal zvezo Bizancu in prosil prijateljstva Slovenov in Antov, ki so napolnjeni z Iztokovim duhom živeli v bratski slogi in uživali slavo pod svobodnim soncem.
– Fran Saleški Finžgar

 

V času nastajanja romana Pod svobodnim soncem Slovenci še nismo imeli svoje države, zato je bilo pisateljevo poudarjanje junaške upornosti, čeprav v drugem časovnem obdobju, pravzaprav univerzalno opozorilo in navodilo za uresničitev samostojnosti.
– prof. dr. Janez Bogataj

 

Kdo so danes barbari? Kje je danes Bizanc? Smo mi barbari na obrobju mogočnega cesarstva ali smo Bi­zantinci, ki Bizanc varujejo pred vdirajočimi barbari? In kako je z našo svobodo? Živimo danes pod svobodnim soncem ali ne?

– Goran Vojnović

 

Strip ima 150 strani. Redna cena 25 EUR. 

Posebna ponudba:
Cena v prednaročilu do 31. oktobra 2021

  • 23 EUR prednaročilo stripa Pod svobodnim soncem z brezplačno poštnino
  • 55 EUR Trio paket: Pod svobodnim soncem, Cankar v stripu, Reformatorji v stripu z brezplačno poštnino
  • 35 EUR Pod svobodnim soncem in Reformatorji v stripu z brezplačno poštnino
  • 45 EUR Pod svobodnim soncem in Cankar v stripu z brezplačno poštnino

 

Dostopni smo na priljubljenih družbenih omrežjih, ki jih mladi uporabljajo. 

Objave si lahko ogledate na spodnjih povezavah:
INSTAGRAM
FACEBOOK