Polhov doživljajski park

Pomagaj polhu najti nov dom!


ZGODBA: V Polhovem Gradcu ob Polhograjski graščini otroke in odrasle razveseljuje prav posebna dogodivščina: Polhov doživljajski park. Izjemno sveža in atraktivna ponudba, ki otrokom skozi doživetja na zabaven način približa svet gozdnih živali, je prava zabava za celo družino.

Polhov doživljajski park je namenjen predšolskim otrokom in učencem prve triade, pot je lahko dostopna in krožna, saj se prične v Hišici v grajskem parku in se pri Polhograjski graščini tudi konča. Otroci bodo za vsa doživetja na posameznih točkah skupaj brez težav potrebovali približno dve uri, kaj hitro pa se vam obisk lahko tudi podaljša.

Idealno je, da otroci pred obiskom spoznajo zgodbo iz slikanice Polh rogovilež, saj bodo tako njihova doživetja še močnejša.

Kaj otroci doživijo v Polhovem doživljajskem parku?

Popotovanje po pravljično doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu bodo pomagali najti nov dom, kajti grofje so polha pregnali z grajskega podstrešja. Na začetku poti otroci ob vstopnici po dostopni ceni 5,00 eur prejmejo Polhovo knjižico kot didaktično-pedagoško pomagalo in svinčnik. Na poti otroci v zemljevid lepijo nalepke, oboje je del knjižice, zbirajo žige ter rešujejo različne naloge. Ob tem jih na poti pričakuje kar 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi… Za vse zbrane žige in nalepke otroke na koncu poti čaka še posebno presenečenje, nagrada za uspešno opravljeno nalogo.

Obisk parka je mogoč vse dni v letu, od ponedeljka do nedelje od 10.00 do 16.00 v zimskem času (od oktobra do aprila), in od 10.00 do 20.00 v poletnem času (od maja do septembra), v primeru slabega vremena je park zaprt.

Polhova knjižica in slikanica Polh rogovilež sta prevedeni tudi v angleščino in italijanščino.

Vodenja in dogodki

Polhov doživljajski park lahko obiščete samostojno, saj vam Polhova knjižica omogoča vsa doživetja na poti. Za vodeni ogled parka so ob posebnih dogodkih ali po naročilu na voljo za to posebej usposobljeni interpretativni vodniki-pripovedovalci, ki poskrbijo za organizirane obiske skupin, rojstne dneve, obiske šol, vrtcev, skupin počitniškega varstva, itd.

Dostop in vstopnice

Krožna pot se prične pri Polhograjski graščini (Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec) in tam tudi konča, parkiranje je urejeno. Polhograjska graščina

https://g.page/Polhov-park

Cena vstopnice: 5,00 eur / osebo (v ceno je vključena vstopnica, Polhova knjižica, svinčnik, nagrada – magnet)

Cena kombinirane vstopnice Polhov doživljajski park in Muzej pošte in telekomunikacij: 6 eur / osebo

· Vodenje po parku: 60,00 eur / skupino (do 25 oseb)

· Vodenje po parku v tujem jeziku: 70,00 eur / skupino (do 25 oseb)

Šolske vsebine in Polhov doživljajski park (priprava in refleksija)

Učitelji lahko bogat razpon vsebin, ki jih ponuja Polhov doživljajski park (gozdne živali, rastline, graščina, grof, voda, ekologija, čebelarstvo, pohodništvo), učencem prezentirajo nivojsko glede na starostno skupino ali jih povezujejo z sorodnimi vsebinami učnega načrta. Pred obiskom je učiteljem na voljo zgodba iz slikanice Polh rogovilež, po obisku pa so učiteljem na voljo vsebine iz Polhove knjižice (križanka, risanje, dodatne vsebine), ki služijo refleksiji doživetih vsebin in podoživljanju vedenja, ki so ga otroci osvojil na poti v Polhovem doživljajskem parku. Na voljo je tudi uglasbena pravljica Polh rogovilež na CD-ju Dve škratji in ena polšja.

Opcijska ponudba za skupine:
– obisk Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhograjski graščini. Kontakt: 01 364 00 83, muzejpt@tms.siwww.tms.si.
– ogled Hiše medu Božnar, predstavitev čebel, pokušina različnih vrst medu, medenih čokolad in drugih izdelkov ter izdelava svečke (4,00 ur / osebo). Kontakt: 01 364 00 20info@boznar.siwww.boznar.si.

Pomembni napotki pred obiskom:

Če otroci pred obiskom poznajo zgodbo o Polhu rogoviležu, bodo toliko močneje doživeli Polhov doživljajski park. Zato vam to toplo priporočamo.

– Parkiranje avtobusa je mogoče pri Polhograjski graščini.
– Dostop: iz Ljubljane lahko do Polhovega doživljajskega parka pridete z LPP linijo, avtobusom št. 51.
– Pot je nezahtevna, v največjem delu poteka v senci v gozdu, otroci pa naj imajo obute športne čevlje ali lažjo pohodno obutev, tudi po dežju se pot hitro suši, saj je odlično uhojena.
– Šola ali vrtec mora poskrbeti za zadostno število spremljevalcev otrok, ki bodo skrbeli za splošno za varnost otrok v času obiska.

Odpiralni čas (začasno zaprto):

Ponedeljek
Zaprto
Torek
Zaprto
Sreda
Zaprto
Četrtek
Zaprto
Petek
Zaprto
Sobota
Zaprto
Nedelja
Zaprto