Pravljični kompleti

 

Pravljični komplet je pravo darilo za vsako mlado raziskovalko ali raziskovalca! 

Vsebuje slikanico, beležko za obisk poti in svinčnik. Na koncu pa vse škratolovce čaka tudi nagrada!


Pot močvirskih škratov na Mali plac ima svojo zgodbo v slikanici Mali plac Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna. V zgodbi se pogumna želva Bevka spoprime s škratjim urokom in reši Mali plac.

S pomočjo Močvirske beležke otroci na poti zbirajo močvirske žige in škratorunske simbole, prav posebne znake škratje pisave. Otroci so namreč na pomembni misiji: iščejo čarobni izrek, s katerim bodo pregnali urok močvirskih škratov, pri tem pa jim pomaga prijazna škratica Lilija.

Njihova doživetja na poti jim popestrijo velike lesene skulpture močvirskih živali, zelene rege, netopirja podkovnjaka, kačjega pastirja in seveda želve sklednice, ki je osrednji lik slikanice Mali plac.

 


Polh Rogovilež je nadvse vesela in živahna žival. A ker so njegove rogovilske zabave glasne, ga iz grajskega podstrešja preženejo. Tako si išče nov dom pri različnih živalih in doživi marsikaj zanimivega.

Kaj misliš, kje je naposled našel svoje novo bivališče? Pridi v Polhov doživljajski park in mu pomagaj 😉

V Polhovem Gradcu ob Polhograjski graščini otroke in odrasle razveseljuje prav posebna dogodivščina: Polhov doživljajski park. Izjemno sveža in atraktivna ponudba, ki otrokom skozi doživetja na zabaven način približa svet gozdnih živali, je prava zabava za celo družino.

Polhov doživljajski park je namenjen predšolskim otrokom in učencem prve triade, pot je lahko dostopna in krožna, saj se prične v Hišici v grajskem parku in se pri Polhograjski graščini tudi konča. Otroci bodo za vsa doživetja na posameznih točkah skupaj brez težav potrebovali približno dve uri, kaj hitro pa se vam obisk lahko tudi podaljša.

Idealno je, da otroci pred obiskom spoznajo zgodbo iz slikanice Polh Rogovilež, saj bodo tako njihova doživetja še močnejša.

 


 
 

Na Šumberku ima brlog lisička. Je nadvse prijazna in uglajena gospodična in vse živali jo imajo za prijateljico. Ta zvitorepka je namreč nekaj posebnega. Edina izmed živali nosi slamnik. Lep, okrogel slamnik z rdečim svilenim trakom. Slamnik je nosila že lisičkina mama in tudi njena mama, pa njena mama …

Nič čudnega, da se lisička ni nikoli ločila od svojega slamnika. Modre živali so tako pripovedovale zgodbo, da bo Šumberk nekaj posebnega vse dotlej, dokler se bo po njem sprehajala lisička s slamnikom. Sreča pa je opoteča in kolo sreče se včasih čudno obrne.

Avtor Uroš Grilc in ilustratorka Anka Kočevar sta ustvarila slikanico Izgubljeni slamnik, ki jo lahko podoživiš na čudovitem sprehodu skozi Pravljični Šumberk.

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti.

*Cena velja samo pri naročilu preko spodnjega obrazca!