Reformatorji v stripu

NOV STRIP, KI JE POSTAL HIT!

Vas zanima, kako smo Slovenci dobili prvo Biblijo Jurija Dalmatina in prvo slovnico Adama Bohoriča? Drama, zapleti, pogum in vizija velikih ljudi bodo v stripovski zgodbi navdušili mlade in odrasle bralce. Knjiga vas bo presenetila in popeljala v odkrivanje zgodb velikih osebnosti slovenske reformacije!

REFORMATORJI V STRIPU SO LAHKO VAŠI ZA LE 15,75 EUR.

KOMPLET TREH KNJIG CANKAR V STRIPU PA V KOMBINACIJI Z REFORMATORJI IN BREZPLAČNO DOSTAVO DOBITE ZA DODATNIH 23 EUR 😉

 
Reformatorji v stripu so odgovor na to, kako lahko spremenimo svet, kako lahko ustvarjamo pomembne mejnike za življenje vseh – in kako so nam veliki ljudje v resnici povsem podobni. Celo če so živeli več sto let pred nami. Hkrati pa je ta strip tudi poročilo o pubertetniški dobi slovenskega knjižnega jezika. O času, ko se je slovenski knjižni jezik že rodil, ni pa še povsem odrastel. V odraslo dobo sta ga namreč popeljali prav knjigi, na nastanek katerih se strip osredotoča: Biblija Jurija Dalmatina in slovnica Adama Bohoriča. Če je bil prevod celotne Biblije za slovenski knjižni jezik matura, potem je bila slovnica Adama Bohoriča maturitetno spričevalo.
— dr. Kozma Ahačič
 
Pričujoča stripovska zgodba bi lahko zavila v več smeri. Toda ko je Jaka izrisal prvo poglavje, Me je navihana lahkotnost risbe, ki je vseeno vseskozi ostajala zvesta obdobju reformacije, navdihnila za šaljiv in parodičen pristop, ki vseeno spoštuje izvirno snov. Upam, da vam je kratkočasno predstavila utiranje poti, ki je pripeljala do slovenščine, kakršno poznamo danes.
— Boštjan Gorenc-Pižama

Reformatorji_FB_kvadrat2 (1)

Strip izpod nabrušenega peresa Boštjana Gorenca Pižame in z iskrivimi ilustracijami Jake Vukotiča, oboje podkrepljeno z znanstveno in akademsko roko dr. Kozma Ahačiča.

Strip je izšel 29. oktobra 2020

Cena izvoda knjige je 15,75 EUR.

Ob hkratnem nakupu kompleta treh knjig Cankar v stripu (+23 EUR) lahko izkoristite še ugodnejši nakup kompleta!

Reformatorji v stripu nadaljujejo zgodbo, ki se je začela s projektom Cankar. Dostopni smo na priljubljenih družbenih omrežjih, ki jih mladi uporabljajo. 

Objave si lahko ogledate na spodnjih povezavah:
INSTAGRAM
FACEBOOK